От малко павилионче за цветя до онлайн бизнес за милиони – ofisitebg.com

В този епизод на нашия eCommerce Academy Podcast ви срещаме с Паньо Запрянов. Той, заедно със своята съпруга и приятелско семейство, създава Ofisitebg. Нарича бизнеса си малък, но фактите сочат нещо съвсем различно.

Всичко започва с едно малко павилионче за цветя, преди повече от 20 години. По-късно четиримата съдружници се насочват към продажбата на дребна потребителска и битова електроника. Успехът им се дължи на изключителния фокус към клиентското обслужване и желанието им всеки техен клиент да си тръгне доволен, а когато отново има нужда от подобна стока, да се върне пак при тях. Преди 4 години, леко и предпазливо, решават да влязат в онлайн пространството. Като всяка организация, начинаеща в онлайн продажбите, стоят на кръстопът – собствен магазин или маркетплейс платформа. Вземат решение да се доверят на eMAG и за кратко време постигат десетократно увеличение на оборотите си. По-късно създават и собствен магазин, през който също продават.

В компанията са назначени 17 човека, а четиримата съсобственици до ден днешен работят редом с колегите си. Пеньо и до ден днешен е човекът, който следи за всички клиентски коментари онлайн и внимателно отговаря на всеки един.


Вижте и другите епизоди на #eCommerceAcademyPodcast тук, Гарантираме ви, че ще ви харесат.
В тях ще намерите:
– полезни идеи за вашия бизнес;
– практически съвети и насоки;
– мотивиращи истории на истински предприемачи;
– куп полезна информация.

Другите канали, в които може да слушате подкаста са:

Apple Podcasts: https://apple.co/3k45vxz
Spotify: https://spoti.fi/3k5fQsY
Soundcloud: bit.ly/3Ih7jxs