Готови ли сте за участие в конкурса?

Никола Илчев и екипът на eCommerce Academy ви канят да се включите в първото издание на eCommerce Academy Awards. Всички онлайн магазини, които желаят да се участват в конкурса, могат да попълнят регистрационната форма до 30-ти август 2022 г.

Какво е eCommerce Academy Awards?

Можем смело да заявим, че това е първият строго профилиран конкурс за онлайн магазини. Един проект, който цели да помага на електронните търговци да са по-добри в своята работа.

Как ще постигнем това?
Чрез безпристрастно жури, експерти, работещи в различни направления на бизнеса, с огромен практически опит и с много проекти зад гърба си. И за да гарантираме, че няма да има конфликт на интереси, всеки участник в журито декларира “Липса на свързаност” с проектите, които трябва да оценява.

Кой може да участва в конкурса?

Конкурсът търси “Звездите на онлайн търговията” в България. В него могат да се включат от най-малките до най-големите електронни магазини, защото критериите за оценка, които сме подбрали, дават равен шанс на всички. 
Единственото условие е участниците да отговарят на определението за електронен магазин –  да имат т.нар. Количка и процес по приемане на поръчка – Check out.

Категории в eCommerce Academy Awards

Конкурсът е разделен на 12 основни категории и 3 специални.
Основните категории, в които всеки онлайн магазин може да вземе участие, са:

 • “Мебели, дом, градина и ремонт”;
 • “Лайфстайл”;
 • “Детски стоки”;
 • “Лична грижа”;
 • “Спорт, отдих, хоби”;
 • “Електроника”;
 • “Офис и учебни помагала”;
 • “Авто-мото”;
 • “Домашни любимци”;
 • “Хранителни стоки”;
 • “Ръчно изработени продукти”;
 • “Дигитални продукти и услуги”.

Специалните категории са:

“Стартиращ онлайн магазин на 2022 год.” – тук могат да се участват магазини, регистрирани след 1-ви януари 2022 година;
“Проведена социална кампания през 2022 година” – в тази категория могат да се включат магазини провели кампании със социален характер през годината;
“Любим магазин на публиката” – тук всеки участник ще има възможност да създаде собствена кампания и да покани своята аудитория да гласува за него.
На онлайн магазините, заявили желание да се включат в последната категория, ще им бъде предоставен достъп до специално подготвена за тях страница, на която могат да поканят феновете си да ги подкрепят.

Ползи, които носи участието в конкурса

Всеки участник, независимо от неговото класиране, получава:

 • Обратна връзка за своя проект под формата на доклад, в който ще бъдат изтъкнати както силните страни на кандидата, така и съответните слабости, които би могъл да подобри;
 • Ваучер на стойност 100 лв. за Cloud и VPS услуги от Делта хостинг;
 • Статия/интервю в сайт от групата на Нетинфо (по преценка на редактор).

Награди за победителите:

Онлайн магазините, класирани на първо място в 12-те основни категории, получават  плакет “Звезда на онлайн търговията”, който е специално изработен за конкурса и наподобява неговия графичен знак. Победителите ще имат възможността да участват и в  епизод от поредицата “Зад кулисите на онлайн бизнеса”, който ще бъде излъчен през 2023 година.
Магазините, поставени на второ и трето място в основните категории, получават грамота за съответното място.

Има ли нещо уникално в конкурса eCommerce Academy Awards?

Нещо, което не е правено досега в никой друг конкурс, а е от изключително значение за успеха на всеки бизнес. Това е един от основните критерий, който сме избрали за оценка – “Работа с клиенти и следпродажбен процес”. По този критерий, специално подготвен за това екип, ще проверява как отделът за обслужване на клиенти на онлайн магазина, включил се в конкурса, реагира при рекламации, връщане на стоката, отказ от направена вече поръчка, както и при други възникнали проблеми.

За eCommerce Academy: 

eCommerce Academy стартира дейността си през 2016 година като организира едни от най-мащабните и значими конференции в сферата на електронната търговия у нас – eCommerce Academy Conference, Продавай успешно в Румъния и Гърция, Продавай успешно в Amazon и Правни и данъчни аспекти в eCommerce, като всички те обединяват и събират заинтересовани от цяла България. След средата на 2020 година събитията се провеждат в хибридни формати и достигат до стотици онлайн търговци и такива, които биха искали да стартират свой бизнес. Освен активен YouTube канал, Академията поддържа и аудио формат за обучение и вдъхновение на онлайн продавачите в България – podcast. В него Никола Илчев, създател и главен организатор на eCommerce Academy, показва реалните истории на истински електронни търговци. Академията има и две издадени книги.

Заявете участие в конкурса eCommerce Academy Awards ТУК!


За повече информация относно поредици и ценно съдържание за електронна търговия, последвайте eCommerce Academy в следните канали:

Facebook: https://www.facebook.com/ecommerceacademybg
YouTube: https://www.youtube.com/c/eCommerceAcademy
Instagram: https://www.instagram.com/ecommercebg/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ecommerceacademybg/
Clubhouse: https://www.clubhouse.com/join/e-commerce-talks/
Apple Podcasts: https://apple.co/3k45vxz
Spotify: https://spoti.fi/3k5fQsY