11 ОКТОМВРИ 2018 Г.

гр. София
ПАРК ХОТЕЛ ВИТОША

2018/10/11 08:30:00

За Събитието

Научете доказани стратегии за продажби, всички възможни правни и счетоводни особености, както и най-краткия път, по който Вашите стоки могат да достигнат до румънските потребители.

Събитието ще се проведе за трета поредна година през есента на 2018 година, в гр. София и се очаква да бъде посетено от повече от 150 гости – собственици на електронни магазини, специалисти в сферата на маркетинга и продажбите онлайн.

Третото издание на „Продавай успешно в Румъния“, цели да демонстрира и даде полезни практически съвети и контакти на всички онлайн търговци, желаещи да разширят обхвата на дейността си в северната ни съседка.

В събитието ще вземат участие специалисти в сферата на логистика и транспорта, маркетинг, обслужване на клиенти, данъчни и правни експерти, организации предоставящи на бизнеса финансови услуги, както и представители на маркетплейс платформи от Румъния

Програма на събитието

08:30

Регистрация и сутрешно кафе

Каним всички участници да регистрират присъствието си и получат своите материали и пропуск

09:00

Откриване на събитието

Кратко представяне на събитието и гостите

09:10

Панел 1: Всичко, което трябва да знаем за румънския пазар и как лесно да стъпим на него с правилните партньорства

Панелът ще предостави обща статистическа информация за румънския пазар и ще демонстрира маркетплейс модела на eMag и възможно партньорство с VIVRE DECO

Лектори: Андрей Раду (основател на GPeC), Флорин Филоте (eMag Маркетплейс Romania),  Елса Флореа (Vivre Home&Deco)

10:10

Нетуъркинг пауза

Време за кафе и размяна на контакти

10:40

Панел 2: Възможни грешки при стартиране на нов пазар и как да ги избегнем

В този панел ще имате възможност да се запознаете с всички възможни пречки и проблеми пред един стартираш онлайн бизнес в Румъния и да почерпите опит от хора, преминали и преодоляли тези трудности.

Лектори: Дойна Вулчано (ContentSpeed), Драгомир Желев (DELTA.BG и JUMP.BG), Христо Атанасов (Консултант Маркетинг и Електронна търговия)

11:30

Обяд

Почивка за обяд и нетуъркинг

13:30

Панел 3: Маркетингови инструменти, които могат да продават и развият нашия бизнес

Ще Ви запознаем с няколко от най-добре работещите маркетингови инструменти, който генерират трафик и продажби във всеки онлайн магазин.

Лектори: Дорин Боереску (2Performant.com)

14:30

Нетуъркинг пауза

Време за кафе и контакти

15:00

Панел 4: Данъчни и правни положения при продажбите в Румъния. Особености при работа с клиенти. Платежни средства и инструменти.

Научете специфични детайли около счетоводните и данъчни особености при работа на румънския пазар, както и особености при работа с клиенти в северната ни съседка. В този панел ще коментираме и някои от най-разпространените разплащателни иснструменти, които можете да използвате.

Лектори: Мартин Богданов (Paysera България), Методи Христов (Kreston BulMar), Игнат Арсенов (Европейски потребителски център)

16:00

Кратка кафе пауза

Време за кафе и нетуъркинг

16:20

Панел 5: Услуги, без които бизнесът не може – логистика и фулфилмънт, преводи и оптимизация на текстове, обслужване на клиенти на румънски език.

Как Вашата пратка да стигне до клеинтите Ви бързо, сигурно и евтино? Какво е нужно, за да имате качествени текстове в своя онлайн магазин? Кои са най-подходящите партньори за каественото обслужване на румънски клиенти?

Лектори: Юлия Баховски (Romondo), Корнел Морков (FAN Courier), Богдан Попович (Valoris.ro)

17:30

Закриване на събитието

Време за нетуоркинг и чаша вино

Лектори на събитието

Флорин Филоте

С повече от 10 години опит в търговията на дребно и бързооборотни стоки, а също така и две години в индустриялната сфера, в компании като Selgros Cash & Carry (един от най-големите търговци на дребно в Европа), Vel Pitar и Ecopack производител на промишлени опаковки и хартия в Румъния), Флорин Филоте ръководи маркетплейс отдела на еМаг от вече две години и половина.
През този период платформата отбеляза забележителен ръст в броя на партньорските магазини, като очакванията за този брой са да надхрълят 10 000 продавачи тази година.

Елса Флореа

Елса Флореа се присъедини към Екипа на Vivre през юли 2012 г. като специалист обслужване клиенти на Български език. В последствие става Team Leader за българския пазар, а в момента е Project Manager за всички пазари, в които продава компанията. Млада и амбициозна, учейки от първоначалните отговорности за разрешаване на проблемите, свързани с поръчките на сайта, в момента Елса участва в най-важния проект на организацията, а именно оптимизиране услугите предлагани на клиентите.
Освен това Елса се занимава с анализ и оптимизиране на особеностите на местния бизнес, за да ги адаптира към възгледите, нуждите и концепцията на Vivre. Взаимодейства с медиите, местни доставчици, клиенти, като източник на информация в разбирането на нуждите и предлаганите възможностите.

Драгомир Желев

Драгомир Желев е основател и управител на Delta.BG. От 2009 г. компанията се развива и налага като лидер на специализираните хостинг решения. В средата на 2015 г. придобива Jump.BG, като част от дългосрочната стратегия на Delta.BG да предлага нови продукти и качествени услуги. Изгражда екип от амбициозни и мотивирани хора, с които повече от 9 години създават хостинг решения за български и международни проекти.

Методи Христов

Методи Христов е възпитаник на Университета за национално и световно стопанство. Кариерата си стартира като оперативен счетоводител, а от 2011 до 2015 г. работи като старши инспектор по приходите в отдел Ревизии в НАП, където натрупва изключителен опит в данъчното облагане.
През 2015 г. се присъединява към екипа на Kreston BulMar, а от 2016 г. е Управляващ Съдружник в счетоводната практика на компанията. Зад гърба си има десетки професионални публикации и над 20 изнесени семинара по данъци и счетоводство. Притежава богат опит в данъчното консултиране.

Мартин Богданов

Мартин Богданов е изпълнителен директор на Paysera България – представителство на Paysera LT в страната. Г-н Богданов е завършил Софийската математическа гимназия и Университета за национално и световно стопанство, има множество специализации в областта на икономическите науки, дълговите инструменти, паричните и валутните пазари, кредитиране и техники на продажби.
Работи във финансовия сектор повече от 20 години и е заемал ръководни позиции във водещи банки в България и Албания.

Юлия Баховски

Юлия Баховски е завършила Факултета по журналистика в СУ „Св. Климент Охридски” и Юридическия факултет на Румънско-американския университет в гр. Букурещ. Академичната ѝ подготовка се допълва от практически бизнес умения, придобити през 15-годишния ѝ опит. Тъй като вярва, че двете държави не се познават достатъчно добре
Юлия работи за популяризирането на сътрудничеството помежду им, като участва в проекти за подпомагане на новосъздадени компании, на които съдейства да започнат дейност и да се рекламират в съседната държава.

Дорин Боереску

Дорин е изпълнителен директор на 2Performant, която развива маркетплейс за маркетингови услуги, специално в сферата на електронната търговия. От 2015 г. платформата е интернационална, като се фокусира върху страните от ЕС. Преди да застане на чело на 2Performant, Дорин е съосновател на няколко рекламни компании - Hyperactive (изпълнителна агенция - 2008), Bakemono (онлайн издател - 2009), Agrafa (дигитална печатница 2004), Speed Promotion (в момента Godmother - маркетингови услуги).
Дорин е лектор в множество маркетингови събития в Румъния, Полша, Великобритания, България, Хърватия и пропагандира демократизацията на маркетинга в електронната търговия.

Христо Атанасов

Христо Атанасов е основател и управител на дигитална агенция WeKnowHow. Основния му фокус в последните 4 години е електронната търговия, като успешно ръководи проекти на големи международни и местни клиенти – Еконт Експрес, верига спортни магазини Tempo, Хиполенд, Dell България, Оптикласа, Paradise Center и много други.
Христо обича да влиза в ролята потребител и клиент на онлайн магазините, за да открие силните и слабите им страни. Според него, основният ключ за успешен електронен магазин е прецизната оптимизация на всеки един елемент от магазина с изключителен фокус върху клиентско преживяване.

Игнат Арсенов

Той е директор на Европейски потребителски център България от 2010 година. Занимава се със защита на потребителите повече от 17 години – първоначално като специалист в правния отдел на Комисията за защита на потребителите, после като адвокат, специализиращ в потребителското право. Работата му включва участие в европейски проекти и изнасяне на презентации с акцент помощ и съвети на потребителите в Европа, алтернативно разрешаване на потребителски спорове, европейски трансгранични съдебни процедури – европейска заповед за плащане и европейска процедура за искове с нисък материален интерес.
Той е обучител по „Програмата за изграждане на капацитет сред работещите в областта на потребителската защита“, която се реализира от БЕУК. Той също е обучител по специализиран курс за медиация по потребителски спорове, който се реализира от ПАМБ.

Дойна Вулчано

Дойна е главен маркетинг директор и мениджър развитие в ContentSpeed. Опитен онлайн професионалист с повече от 15 години експертиза в проекти с международно
участие, предимно в сферата на електронната търговия. Тя координира отдел Продажби и маркетинг в ContentSpeed - лидер на пазара на софтуерни решения по поръчка в Румъния.
Работеща за една от водещите eCommerce платформи тя има над 650 реализирани онлайн магазини и 45 B2B портала. В дългогодишнат си практика, Дойна може да се похвали с работа по някои от най-популярните брандове: SEPHORA, Chicco, Diverta, ProfiHair Shop, Remedium Farm, Producton Group, QuickMobile, Elbi Electric и много други.

Корнел Морков

Корнел Морков е главен търговски директор на FAN Courier, лидер на куриерския пазар в Румъния. Той се присъединява към компанията през 2007 г. и играе водеща роля в развитието на международните услуги. Успешно управлява реализацията на Eurocargo услугата за транспортно посредничество и спедиция, като по този начин компанията предлага възможността клиентите да транспортират стоки с различни размери чрез автомобилен, въздушен или морски транспорт.
Понастоящем Корнел Морков координира търговската дейност на FAN Courier, като отговаря за изпълнение на търговската стратегия, ръководи българския клон на компанията и управлението на отношенията с международни партньори.

Богдан Попович

Богдан има повече от 12 години опит в сферата на разработване и развитие на бизнес процеси. Неговата експертиза се корени в обслужването на клиенти и клиентско преживяване. Той е работил за B2B и B2C компании на румънския пазар и опитът му се състои в разработването на подходящи стратегии за продажби, за да се привлекат нови бизнес възможности.
На събитието той е поканен в качеството му на консултант бизнес развитие в един от най-добрите обслужващи центрове в Румъния, с офиси в Букурещ и Валчея и клиенти от 13 различни индустрии.

Андрей Раду

Андрей има 13 години опит като организатор на GPeC - най-голямото събитие за електронна търговия в Румъния и съосновател на TRUSTED.ro - първият сертификат за доверена марка в сферата на електронната търговия в Румъния.
Андрей Раду предлага консултации за електронна търговия за онлайн магазини в Централна и Източна Европа, желаещи да влязат на румънския пазар. В същото време той е инструктор в сферат на клиентското преживяване, като често е канен като говорител на различни конференции и работни срещи, за да споделя опита си, който натрупва при одита на повече от 1000 онлайн магазина.

Партньори на събитието

Медийни партньори

Институционални партньори

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ

ПАРК ХОТЕЛ ВИТОША

гр. СОФИЯ

Моменти от Продавай успешно в Румъния 2