All for Joomla All for Webmasters
2017/10/11 09:00:00

За Събитието

Събитието ще се проведе на 11 октомври 2017 година, в зала „Капитал форт“, гр. София и се очаква да бъде посетено от повече от 150 гости.

Второто издание на формата „Продавай успешно в Румъния“, цели да демонстрира и даде полезни практически съвети и контакти на всички онлайн търговци, желаещи да разширят обхвата на дейността си в северната ни съседка.

В събитието ще вземат участие водещи специалисти в сферата на логистика и транспорта, маркетинг, обслужване на клиенти, данъчни и правни експерти, организации предоставящи на бизнеса финансови услуги, както и най-голямата маркетплейс платформа в Румъния.

Научете най-краткия път, по който Вашите стоки могат да достигнат до румънските потребители.

Програма на събитието

09:00

Регистрация и сутрешно кафе

Всички участници трябва да представят своя билет, за да получат пропуск

10:00

Откриване на събитието и обща информация за румънския пазар

Статистика и общи данни за пазара и потребителите в Румъния

10:15

Панел 1: Как да подготвя своя магазин за продажби в Румъния

Панел дискусия, в която основателите на STENIK ще споделят пред търговците кои са най-важните неща в подготовката на техния онлайн магазин и бизнес за продажбите в Румъния.

Лекция: Димитър Димитров (Стеник Груп), Стефан Чорбанов (Стеник Груп),
В дискусията участва: Елса Флореа (Vivre Home&Deco)

11:15

Панел 2: Маркетингови инструменти за високи продажби

Кои са най-популярните и използвани маркетингови инструменти, които биха генерирали трафик към Вашия магазин и биха Ви донесли продажби. Колко струват и какви ползи биха донесли на Вас и Вашия бизнес при използването им.

Лекция: Кирил Динов (Retargeting.Biz)
Лекция: Христо Радичев (Mediapost Hit Mail България)
В дискусията участва: Каталин Раеску (Interactions Romania), Геннадий Воробьов (Netpeak Group) и Милена Мишенева (Amnet Bulgaria)

12:30

Обяд

Почивка за обяд и нетуоркинг

13:30

Панел 3: Как моята пратка да достигне до клиентите ми в Румъния. Fulfillment възможности

Научете как лесно и удобно можете да изпратите стоката си до всяка точка на Румъния. Наши гости ще бъдат и представители на водеща Fulfillment услуга, която ще Ви даде възможност да организирате процеса по изпращане на високо професионално ниво.

Лекция: Корнел Морков (FAN Courier)
Лекция: Радослав Крумов (Рапидо Експрес)
Лекция: Богдан Колчериу (Frisbo Fulfillment)

14:30

Панел 4: Данъчни и правни особености при продажбите в Румъния. Общи условия.

Научете специфични детайли около счетоводните и данъчни особености при работа на румънския пазар. Експерти в сферата на нормативната уредба за работа с клиенти ще Ви кажат как да подготвите общите си условия и за какви подводни камъни да внимавате при работа в северната ни съседка.

Лекция: Методи Христов (Kreston BulMar)
Лекция: Игнат Арсенов (Европейски потребителски център България)
В дискусията участва: Ирина Киритою (Европейски потребителски център Румъния)

15:30

Кафе пауза

Време за кафе и нетуоркинг

16:00

Панел 5: Клиентско обслужване и платежни инструменти

Направихте първите си продажби в своя онлайн магазин в Румъния, а сега какво? Потвърждаване на поръчки, разрешаване на казуси, проследяване на пратки, връщане на пари и много други от специалисти в областта на обслужването на клиенти на румънския пазар, както и експерти по платежни средства.

Лекция: Мартин Богданов (PaySera)
Лекция: Светлозар Димитров (Balkan eCommerce),
В дискусията участват: Юлия Баховски (RoMondo) и Мадалина Апараска (Mediapost Hit Mail Romania)

17:00

Панел 6: Възможности за работа в Marketplace платформи в Румъния.

Научете как можете да се присъедините към най-голямата маркетплейс платформа в северната ни съседка. Какво е необходимо, колко време отнема и защо си заслужава.

Лекция: Флорин Филоте (eMag Маркетплейс Romania)
В дискусията участва: Маркетплейс мениджър (eMag Маркетплейс България)

Лектори

Димитър Димитров  

Димитър Димитров е управляващ съдружник в STENIK от 2006 г. През годините той придобива ценен опит като уеб консултант, успешно намира нови клиенти и поддържа връзките със съществуващи такива. Участвал е и в разработката на редица големи проекти от ранга на Orange Center, Кино Арена, Global Brands и др. Силата на Димитър е консултирането на клиенти за интеграция на онлайн магазини с различни ERP системи и складови софтуери.

Стефан Чорбанов  

Стефан Чорбанов е e-commerce специалист, създател и партньор в STENIK . Преди 14 години основава STENIK заедно със състудента си Николай Димитров. И до ден днешен, всеки ден, работи редом до своите колеги по ключови за STENIK клиенти.

Със своите съдружници налага STENIK като водеща уеб агенция за разработка на интернет магазини и уеб сайтове в България. През годините той трупа eCommerce опит и взема участие при разработката на големи онлайн магазини на клиенти като Hippoland, Кино Арена, Global Brands Store, Orange Center, KFC, Ozone и др.

Корнел Морков

Корнел Морков е главен търговски директор на FAN Courier, лидер на куриерския пазар в Румъния. Той се присъединява към компанията през 2007 г. и играе водеща роля в развитието на международните услуги. Успешно управлява реализацията на Eurocargo услугата за транспортно посредничество и спедиция, като по този начин компанията предлага възможността клиентите да транспортират стоки с различни размери чрез автомобилен, въздушен или морски транспорт. Понастоящем Корнел Морков координира търговската дейност на FAN Courier, като отговаря за изпълнение на търговската стратегия, ръководи българския клон на компанията и управлението на отношенията с международни партньори.

Радослав Крумов

Радослав Крумов е основател и управител на Рапидо Експрес. Стартира компания от нула и я развива до днешната позиция на трети по големина куриерски оператор в страната. Гордее се с това, че Рапидо е изцяло насочен към непрекъснатото развитие и внедряване на иновации в полза на клиентите.

Флорин Филоте

С повече от  10 години опит в търговията на дребно и бързооборотни стоки, а също така и две години в индустриялната сфера, в компании като Selgros Cash & Carry (един от най-големите търговци на дребно в Европа), Vel Pitar и Ecopack производител на промишлени опаковки и хартия в Румъния), Флорин Филоте ръководи маркетплейс отдела на еМаг от вече две години и половина. През този период платформата отбеляза забележителен ръст в броя на партньорските магазини, като очакванията за този брой са да надхрълят 10 000 продавачи тази година.

Христо Радичев

Христо Радичев има дипломи по социология и по международни отношения от СУ „Климент Охридски”. Започва професионалната си кариера в GfK България като младши изследовател. Там става ръководител на проектите Leaflet Monitor и Shopping Monitor, които разглеждат промоционалните активности и потребителските навици на пазара за бързооборотни стоки.

След това, като интернет мениджър в международното издателство „Reader’s Digest“, отговаря за имейл маркетинга и изграждането на клиентски бази данни в България, Босна и Херцеговина, Словения, Сърбия и Хърватска. Съавтор е на някои от най-успешните eDM (electronic Direct Mail) проекти за компанията, които тя продължава и до днес използва за клоновете си в цял свят.

Сега е управител за България на „Медияпост Хит Мейл“ – специализирана компания за директен и дигитален маркетинг, част от френската група „La Poste“. Агенцията е с ръст от 1516% за последните 5 години, официален партньор на Google и е единствената българска компания, поканена от Facebook да участва в Agency Bootcamp в Дъблин през 2015 г. Екипът на „Медияпост Хит Мейл България“ управлява кампании в 9 държави в Европа.

Елса Флореа

Елса Флореа се присъедини към Екипа на Vivre през юли 2012 г. като специалист обслужване клиенти на Български език. В последствие става Team Leader за българския пазар, а в момента е Project Manager за всички пазари, в които продава компанията. Млада и амбициозна, учейки от  първоначалните отговорности за разрешаване на проблемите, свързани с поръчките на сайта, в момента Елса участва в най-важния проект на организацията, а именно оптимизиране услугите предлагани на клиентите.

Освен това Елса се занимава с анализ и оптимизиране на особеностите на местния бизнес,  за да ги адаптира към възгледите, нуждите и концепцията на Vivre. Взаимодейства с медиите, местни доставчици, клиенти, като източник на информация в разбирането на нуждите и предлаганите възможностите.

Намирайки се в  Букурещ, тя е неразделна част от екипа и  има достъп до данни и сравнения за всички  пазари, на които платформата Vivre оперира в момента.

Богдан Колчериу

Богдан Колчериу е бивш стратегически консултант, с повече от 10 години опит в различни водещи румънски компании, преди да се превърне в сериен предприемач и съосновател на Trilulilu – номер едно стрийминг услуга в Румъния, Okian – най-голямата онлайн книжарница, а на по-късен етап и Frisbo – първата фулфилмент услуга в Румъния. Богдан в момента е генерален директор на Frisbo Efulfillment Services и отговаря за разрастването на компанията в региона, като България и онлайн играчите на българския пазар са важен фокус за него. Той е и организационен мениджър на Risky Business – първият инвестиционен генератор, изцяло насочен към стартиращи компании в Румъния.

Геннадий Воробьов

Геннадий Воробьов се занимава с онлайн маркетинг от 2008 година, минавайки пътя от мениджър онлайн маркетинг до основател на SEO и PPC агенция. От 2014 година е co-founder и CEO в онлайн маркетинг агенция Netpeak Bulgaria, която е част от Netpeak Group. Редовно взима участие в организацията на конференция Online Advertising в СофияТрета поредна година е ментор в образователния курс за дигитален маркетинг в SoftUni. Член на Управителен съвет на IAB България.

Кирил Динов

Кирил Динов е главен директор за бизнес развитие към Retargeting Biz.

Кирил e завършил „Индустриален дизайн“ в Русенски Университет “Ангел Кънчев”. Работи на свободна практика по различни проекти свързвани с изкуство, дизайн и визуални ефекти за филмовата и рекламна индустрия. Паралелно развива и кариера в дигиталния маркетинг в Румъния.

През 2012 год. започва работа в най-голямата туристическа агенция в Румъния – Perfect Tour, като графичен дизайнер, но само за няколко месеца успява да се издигне до позиция Маркетинг Мениджър за България. В началото на 2014 год. изпълнява за кратко поста на Маркетинг Мениджър при Tempo Stores, защото през месец юни се присъединява към екипът на Stilago by Studio Moderna Fashion Group, Словакия. Stilago e един от най-големите онлайн магазини в CEE региона, опериращ в 11 държави членки на ЕС, но също и в Украйна, Беларус и Русия. През 2015 година Stilago прекратява своята дейност и Кирил, заедно с бившия екип на Stilago за България и Румъния участва в Start-Up проекта Click4Fashion, като заема поста на Ръководител проект за България. През юли 2016 започва работа в Retargeting.biz, софтуерна компания разработила платформа за персонализиран и автоматизиран онлайн маркетинг.

Игнат Арсенов

Игнат Арсенов е директор на Европейски потребителски център България от 2010 година. Той е магистър по право от Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Занимава се със защита на потребителите повече от 17 години – първоначално като специалист в правния отдел на Комисията за защита на потребителите, после като адвокат, специализиращ в потребителското право. Работата му включва участие в европейски проекти и изнасяне на презентации с акцент помощ и съвети на потребителите в Европа, алтернативно разрешаване на потребителски спорове, европейски трансгранични съдебни процедури – европейска заповед за плащане и европейска процедура за искове с нисък материален интерес.

Той е обучител по „Програмата за изграждане на капацитет сред работещите в областта на потребителската защита“, която се реализира от БЕУК. Той също е обучител по специализиран курс за медиация по потребителски спорове, който се реализира от ПАМБ.

Методи Христов

Методи Христов е възпитаник на Университета за национално и световно стопанство. Кариерата си стартира като оперативен счетоводител, а от 2011 до 2015 г. работи като старши инспектор по приходите в отдел Ревизии в НАП, където натрупва изключителен опит в данъчното облагане. През 2015 г. се присъединява към екипа на Kreston BulMar, а от 2016 г. е Управляващ Съдружник в счетоводната практика на компанията. Зад гърба си има десетки професионални публикации и над 20 изнесени семинара по данъци и счетоводство. Притежава богат опит в данъчното консултиране.

Мартин Богданов

Мартин Богданов е изпълнителен директор на Paysera България – представителство на Paysera LT в страната. Г-н Богданов е завършил Софийската математическа гимназия и Университета за национално и световно стопанство, има множество специализации в областта на икономическите науки, дълговите инструменти, паричните и валутните пазари, кредитиране и техники на продажби. Работи във финансовия сектор повече от 20 години и е заемал ръководни позиции във водещи банки в България и Албания.

Юлия Баховски

Юлия Баховски е завършила Факултета по журналистика в СУ „Св. Климент Охридски” и Юридическия факултет на Румънско-американския университет в гр. Букурещ. Академичната ѝ подготовка се допълва от практически бизнес умения, придобити през 15-годишния ѝ опит. Тъй като вярва, че двете държави не се познават достатъчно добре, Юлия работи за популяризирането на сътрудничеството помежду им, като участва в проекти за подпомагане на новосъздадени компании, на които съдейства да започнат дейност и да се рекламират в съседната държава.

Каталин Раеску

Каталин Раеску е магистър по маркетинг от университета „Спиру Харе“ в Букурещ. През 2013 г. Каталин става медиен специалист  в комапанията Interactions, където отговаря за медийния отдел. Същата година компанията става официален партньор на Google и той има възможността да работи с много клиенти от различни сфери на бизнеса, включително електронната търговия.

От 2015 г. Каталин е отговорен за електронните кампании и събирането на база данни на компанията за Румъния. От 2016 г. той става и мениджър на проекта в Promotiful (Promotiful.com), международна платформа, която прави дигитални потребителски промоции с множество промоционални механизми само с няколко кликвания.

Основните сфери на дейност на Каталин са: имейл маркетинг и медия за изпълнение и промоционални дейности.

Светлозар Димитров

Светлозар Димитров завършва висшето си образование и магистратура по „Бизнес администрация“ в СА „Д.А.Ценов“ – гр. Свищов. Има над 10-годишен опит в областта на търговията и куриерските услуги. Към момента е управляващ съдружник в „Пратките“ ООД, което стои зад проектите pratkite.bg и onlinecourier.bg.

През 2012 г. г-н Димитров става Оперативен мениджър и част от екипа на иновативен Българо-Румънски StartUp проект в сферата на куриерските услуги. Проект, станал възможен благодарение усилията на SA “Urgent Cargus” и „Инаут Трейд“ ООД. До днес работи по развитието на това партньорство, което отдавна предлага на своите клиенти, както добре познатата им куриерска услуга, така и множество добавени услуги.

В последната година г-н Димитров е изцяло фокусиран върху новия си проект Balkanecommerce.com, който помага на стартиращи или вече реализирали се онлайн търговци да навлязат на нови за тях пазари в чужбина.

Мадалина Апараска

 

Мадалина Апараска е завършила право в университета „Титу Майореску“ в Букурещ. Започва професионалната си кариера в RCS & RDS Румъния, телекомуникационна компания, където в началото е оператор по събиране и след 10 месеца отговаря за организирането и координирането на дейността на отдела.

През 2008 г. се присъединява към EOS KSI Румъния като ръководител отдел събирания, а след 2 години заема мениджърска позиция в организацията. Тя отговаря за всички процеси в подчинените екипи – подбор на кадри, организация на работата, оценка на изпълнението, разработване на екипи и мотивация, наставничество, създаване, прилагане и ефективно актуализиране на политики, процедури по въвеждане на нови системи, специфични за отдела, както и отговаря за управлението на бюджета на поверените дейности.

От 2012 г. Madalina е Call Center Manager на Mediapost Hit Mail Румъния – специализирана дигитална маркетингова агенция, част от френската група La Poste. Под нейно командване, работата на кол центъра нараства значително през последните 5 години, като през 2016 г. има общо 51 изходящи кампании с впечатляващите 611 192 минути.

Мадалина в сертифицирана в областите: развитие на мениджмънта, управление на работното натоварване, управление на ефективността, комуникационни умения, междуличностни умения за управление.

Милена Мишенева

 

Милена Мишинева е дигитален специалист с дългогодишен опит в медия индустрията. Тя е Бизнес Директор на Amnet Bulgaria от стъпването на глобалния бранд за програматик закупуване у нас през 2015 г. до сега. Милена е един от пионерите на българския пазар, които започват да развиват многофункционални технологични решения, базирани на данни, с цел да се доставя таргетирана реклама в реално време до най-подходящите консуматори.

В момента основният приоритет на Милена е управлението и развитието на един от най-сериозните у нас центрове за агрегиране и анализиране на данни – Amnet Audience Center. Той позволява създаването и анализирането в реално време на големи бази данни, които подобряват ефективността и точността на рекламните кампании.

Милена е опитен тренер, който е провеждал обучения по дигитален маркетинг, технологии и данни в действие и програматик решения за повече от 20 компании и техните служители.

Партньори на Събитието

Медийни партньори

Моменти от Продавай успешно в Румъния 2

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ

гр. София, бизнес сграда Капитал форт,

бул. Цариградско шосе 90

За контакти с нас

гр. Русе

ул. „Асен Златаров“ 8

+359 876 55 55 87

info@ecommercebg.com

scroll to top